Succesverhalen

Van alle pagina’s op onze website zijn wij het meest trots op deze!

Van de duizend succesvolle adopties hebben we er een aantal uitgekozen om met jullie te delen.

Nieuwsgierig naar meer succesverhalen? Volg ons dan op Instagram of Facebook!

We vinden het super om in contact te blijven met onze adoptanten en hun hondjes.

Heb jij ook een hondje geadopteerd via Rescue Paws Curaçao? Deel dan je verhaal met ons!

We kregen meerdere meldingen van een hond bij de vip grill, die een gebroken poot zou hebben. Ik ben uiteindelijk gaan kijken en na 2 keer vond ik haar. De poot bleek niet gebroken maar helemaal geïnfecteerd. Ik ben met haar naar de dierenarts gegaan en daar bleek het ernstiger dan gedacht.

De infectie zat al zo diep in de poot dat het niet meer goed zou komen met de poot. Ze bleef ook aan de poot zitten, en het zou alsmaar erger worden. Het was amputeren of inslapen. Op dat moment met medicatie terug gebracht naar waar ze leefde. Naar de grill wagen staat een huis waar een meneer woont die zo goed mogelijk voor haar en een andere hond zorgde. Hij heeft haar de medicatie gegeven en ik heb met hem overlegd. Amputeren was alleen een optie als ze ergens kon verblijven om te herstellen. Na een amputatie terug op straat zetten was ook geen optie. Meneer gaf aan de intensieve zorg helaas niet aan te kunnen, hoe leuk hij haar ook vond.

Uiteindelijk meldde een lieve foster uit USA zich die aanbood haar te fosteren. Dan nog de geldkwestie, een amputatie kost flink wat geld… we kunnen het maar 1x uitgeven.. een van de melders was echter heel vasthoudend en stuurde meerdere berichten: Had ik haar al gevonden? Hoe ging het met haar? Wat konden we doen? De melder woonde in Mexico had haar tijdens zijn vakantie op het eiland gezien en was betrokken. Hij wilde wel betalen. Dus werd het plan gemaakt en heb ik haar van de straat gehaald en naar de foster gebracht. Ze deed het heel goed en de operatie werd gepland. Omdat de foster geen auto had, werd een andere vrijwilliger betrokken voor de dierenarts bezoeken.

De amputatie ging goed en het herstel kon beginnen. Helaas bleek vrij snel na de operatie dat de foster onverwacht terug naar Amerika moest. Waar moest Sonrisa heen? Een vriendin van de foster kwam nog op bezoek voor vertrek, ook om Sonrisa te ontmoeten en werd verliefd. Zij wilde haar adopteren. Helaas is het niet eenvoudig om met volwassen honden naar Amerika te vliegen… uiteindelijk is het de foster gelukt om via Colombia te vliegen en haar mee te nemen. Dat dreigde op het vliegveld nog bijna fout te gaan omdat het vliegtuig geen ventilatie in het ruim had, maar met uitzondering mocht Sonrisa mee in de cabine.

Ze leeft nu haar beste leven in de USA, New York, en heeft geen enkele last van het feit dat ze maar drie poten heeft.

JaneB is door een vrijwilliger gevonden op industrieterrein Brievengat, ze zag er niet goed uit, veel te mager, maar dol op aandacht. Zij heeft haar van de straat gehaald en mee naar huis genomen. Gelukkig kon JaneB op het rescue center terecht, sterkte aan en deed het goed in de ren. In die periode werd een andere hond uit de ren, Kaatje (nu Nala) geadopteerd door een hele lieve dame op het eiland, die aanbood JaneB ook mee te nemen en te fosteren.

Gaandeweg bleek dat JaneB nog wel het een en ander te verwerken had en op momenten dat het teveel was liet ze uitvalgedrag zien. Gelukkig hebben we een gespecialiseerde vrijwilliger bij RPC, die de foster geholpen heeft eraan te werken. Door intensieve training maakte JaneB enorme stappen. Niet lang daarna kwam JaneB haar gouden kans en vond ze op het eiland haar forever home. Na een proefperiode die goed verlopen is leeft ze daar nu, met twee nieuwe vriendjes, haar beste leven.

Mali werd als volwassen hond van een jaar of twee mager en schuw aangetroffen door een vrijwilliger en haar man bij een restaurant in Sint Michiel. Gedumpt als oud vuil op zoek naar eten. Schuw en moeilijk benaderbaar wilden de vrijwilligers haar voeren, maar dat bleek bijna onmogelijk omdat ze werd aangevallen door een roedel honden die daar in de buurt woont. Daarom werd besloten haar van de straat te halen. Geen makkelijke klus gezien het gebrek aan vertrouwen in de mens. Waarschijnlijk heeft ze de nodige klappen gehad want bij het minste of geringste dook ze in elkaar en haar staart was gebroken geweest. Met de nodige geduld liet ze zich uiteindelijk vangen en werd ze meegenomen en gefosterd door de vrijwilligers.

Mali is een iets grotere dame en hoort een kilo of 23 kilo te wegen maar woog 18 kilo toen ze van de straat gehaald werd. Ze moest van ver komen: ze durfde niet naar binnen, nergens op te liggen alleen te schuilen onder een plant in de tuin. Hoe fijn dat ze uiteindelijk toch een echte huismus geworden is die het liefst binnen op de bank, of in haar zachte mand ligt.

Vreemde honden waren door haar ervaring ook spannend, maar door het contact met de honden bij de foster en voldoende tijd in een dagopvang is spelen met andere honden nu een grote hobby. Ondertussen is ze geadopteerd en woont met haar 2 baasjes in Utrecht waar ze heel gelukkig is.

Ik ben gevonden bij de supermarkt Esperamos. Uitgemergeld en had duidelijk medische verzorging nodig maar ook zeker voedsel en liefde. Sinds ik opgevangen ben ben ik al heel erg opgeknapt. Wat liefde, aandacht en eten wel niet kan doen!

Joy is heel vrolijk. Een echte knuffelkont. Ze is super lief. Je kunt echt alles bij haar doen. Tandjes kijken, nagels knippen alles is prima, ze vertrouwt je volledig.

Eten is wel echt waar ze een moord voor doet. Is het van haar, dan is het ook van haar. Logisch ook wanneer je zo mager was zoals zij. Dus ruilen is bij haar iets wat we aan het oefenen zijn. Ze is heel slim en leergierig. Zitten en liggen kan ze al op commando.

Ze vindt auto rijden helemaal leuk en lopen aan de riem doet ze alsof ze nooit iets anders gedaan heeft. Ze kan met andere honden maar ze vindt alleen zijn ook prima. Ze vermaakt zichzelf wel. Ze kan alleen zijn en in de bench gaat ze rustig liggen wanneer ze daar in moet bijvoorbeeld tijdens het eten. Ze is zo makkelijk.

Ze is een echte jager. Dan is ze ook helemaal in haar wereld en duurt het even voor je weer contact krijgt. Dus los lopen zal lastiger zijn i.v.m. haar jacht instinct.

Kinderen weet ik niet maar ik ga ervanuit dat dat geen probleem is omdat ze zo makkelijk is. Katten weet ik ook niet. Ze is wel een jager maar een dier in het huishouden gaat ze volgens mij niet als prooi zien.

Joy heeft wel echt beweging nodig. Behendigheid zal echt iets voor haar zijn, om zowel lichamelijk als geestelijk uitgedaagd te worden.

Een van onze vrijwilligers kreeg een foto van een pup waar het oog eruit hing, met de melding dat deze zat bij een toko op een lange weg met veel toko’s. Omdat zij zelf niet op het eiland was, is een andere vrijwilliger gaan zoeken met niet meer dan deze informatie. Gelukkig herkende ze de tegels op de foto en werd Radha gevonden. Oogje er uit en onder de schurft werd ze naar de dierenarts gebracht, waar ze na haar operatie en verwijdering van het oog, eigenlijk meteen heel vrolijk was. Nadat de schurft behandeld was en de wond van het oog genezen werd ze snel geadopteerd.

Haar adoptanten zeggen het volgende over haar: "Het gaat goed met onze kleine doerak. Ze groeit nog steeds flink. Radha is een echte boef, stout maar ook echt een knuffelkont.

Dit zijn Lois en Lane.

Gedumpt bij Playa Kanoa, zaten ze onder de schurft. Gelukkig gevonden door vrijwilliger Claudia en behandeld voor de zeer besmettelijke schurft die de teckels hadden. Na enkele weken was hun vacht weer gegroeid. Samen zijn ze geadopteerd en leven nu bij fantastische adoptanten op Curaçao.

Putti, nu Fien, was op een afgelegen plek in een put van wel 30 meter diep gevallen.

Gelukkig zag vrijwilliger Alexandra een post van Niels waarin hulp gevraagd werd voor een hond die in een put was gevallen. Zij heeft, samen met de brandweer, Putti uit de put kunnen krijgen. Alexandra is zelf afgedaald in de put om Putti te kunnen helpen. Putti knapte gelukkig redelijk snel op en woont nu bij haar adoptanten in Nederland.

Dit is Smiley, gedumpt achter de begraafplaats. Compleet ondervoed en onder de teken vond vrijwilliger Alexandra hem. Smiley sprong direct bij haar in de auto, alsof hij wist dat het goed was.

Smiley knapte gelukkig snel op! Een Nederlands stel, wonend in Zweden, ging voor hun huwelijksreis naar Curacao en ontmoette daar Smiley. De rest is geschiedenis: Smiley woont nu in Zweden bij zijn lieve adoptanten.

Dit is Noah. Noah werd gevonden in een afgelegen gebied en hij lag naast zijn dode zus. We dachten dat hij ook was overleden, totdat we zagen dat hij nog ademde …
Al koud aanvoelend, brachten we hem snel naar de dierenarts waar hij een IV kreeg. Hij had een zeer lage hartslag en zijn darmen gaven op. Zijn ontlasting was zwart en bestond uit bladeren en vuil.

Zijn redders namen hem mee naar huis en moesten hem elk uur dwingend voeden. We wisten niet zeker of hij de eerste nacht zou redden, maar hij deed het! Na een week heen en weer naar de dierenarts te gaan voor een IV, begon Noah eindelijk aan te sterken. Omdat hij helemaal niet kon opstaan, begon Noah te zitten, ging staan ​​en 2 weken na zijn redding en talloze keren vallen, begon hij eindelijk weer te lopen!

Zijn absolute favoriete speeltje was Igor, de ezel van Winnie de Poeh, die ook zijn troost werd. De redder van Noah was zwanger toen ze hem redde en een zeer unieke en speciale band met hem vormde, 24/7 samen met haar man aan zijn zijde, hem helpen herstellen en jongen deed hij HERSTELLEN! Noah verbleef bij zijn pleeggezin en heeft nu 12 reddingsvrienden, een enorme tuin om te spelen en een comfortabel bed om in te slapen. Hij werd ook een grote broer toen zijn familie hun eerste zoon ter wereld verwelkomde.

Noah’s verhaal haalde zelfs de lokale kranten! Noah is een gekke gelukkige hond die ongetwijfeld geniet van het goede leven hier op Curaçao!

Maak kennis met Dribbeltje. Deze arme lieverd werd gedumpt in de buurt van Playa Kanoa en werd gered door onze lokale held en visser, meneer Kip. Hij redt elke gedumpte hond die hij maar kan, omdat de kans groot is dat ze door de geiten in de omgeving worden neergeschoten.

We hebben Dribbeltje naar de dierenarts gebracht en ze wordt behandeld voor distemper. We hebben gelukkig een geweldige foster gevonden die heel speciaal voor haar zal zorgen. Binnen een week zal ze haar medicijnen afmaken en zal ze opnieuw worden gecontroleerd door de dierenarts. Net als elke hond verdient ze een tweede kans op een mooi en liefdevol leven.

Overal waar we Jax meenemen, bleven mensen hem Scooby-Doo noemen! Zie je de gelijkenis? Jax werd erg ziek en mager gevonden in een snackbar op Curaçao. Hij bracht bijna een week door aan een IV die worstelde om in leven te blijven. En kijk nu eens naar hem!

Hij is vrij groot voor de gemiddelde Westpointer en is zo’n lieve jongen! Hij houdt van kinderen, andere honden, spelen vangen, zwemmen, wandelen of gewoon chillen op de bank.

Lieve Nochi is gevonden op het strand met zware schurft, haar huid lag open, overal had ze wondjes en heel veel jeuk. Ze had demodex -puppyschurft- zooo makkelijk te behandelen met het juiste medicijn…zo ver had het echt niet hoeven komen!
De enige schaduw die ze op het strand had, was van een cactus, de 'dama di anochi' vandaar de naam Nochi 😇


Gelukkig heeft de behandeling geholpen en al snel zag Nochi er weer prachtig uit en bleek ze een ontzettende lieve knuffelkont te zijn. Ze is echt opgefleurd. Inmiddels woont Nochi al weer enkele jaren een heel gelukkig leventje bij haar adoptiegezin in het zuiden van Nederland.
Sinds een paar jaar woont ook “onze” Gerdien bij Nochi. Deze lieverd werd tijdens een sterilisatie actie door haar baasjes achtergelaten bij de dierenarts.

Dit is Ms. Black Friday. Ze was erg zwak, bang en zat onder de schurft. We hebben bijna 2 uur naar haar gezocht omdat ze zich zo goed kon verstoppen. Toen we haar gevonden hadden, hebben we haar thuis gebracht en haar buikje gevuld. Ze was zo dankbaar!

Ze gaf zich over aan de situatie en stelde zich open. Ze werd weer een vrolijke, blije hond!

Nu is haar vacht compleet terug gegroeid, haar vacht heeft verschillende kleuren. Ze is zo mooi en uniek!