Suusje

Suusje

Suusje

Suusje

Suusje

Suusje is op afstand geadopteerd door:

Diana Dijkstra-Albus / Whitney Bahadir


Suusje werd gevonden met hele grote diepen wonden op voorhoofd. Haar beide ogen waren er ernstig aan toe.  Navraag in de wijk leverde niets op,  niemand kende het hondje. Ze had onze hulp nodig!

Uit haar ene oog was het vocht helemaal weg, het andere oog was heel erg bol en daar had ze veel pijn aan, ze kon niets meer zien. We hebben geprobeerd om het ene oogje te redden zodat ze toch iets zou kunnen gaan zien maar helaas is het niet gelukt en moesten haar beide geven verwijderd worden. Vooral omdat ze heel veel pijn had en daardoor ook heel slecht at en zich beroerd voelde was dit de beste keuze.

Het was een zware ingreep en hoewel ze wat tijd nodig had om te herstellen merkten we dat ze opgelucht was, vrij snel begon ze ook weer te eten.  Eindelijk van de pijn af.

Toen ze een paar weken na de operatie helemaal hersteld was en de hechtingen eruit konden voelde Mirjan ineens rare bobbels op haar buik, vooral bij haar tepels. Onderzoek bij de dierenarts bevestigde de vermoedens, Suusje had mamatumoren.

Mamatumoren ontstaan voornamelijk wanneer een teefje meerdere nestjes heeft gehad. Bij elke zwangerschap neemt de kans op mamatumoren toe. Het is duidelijk te zien dat Suusje veel nestjes heeft gehad, vermoedelijk is ze gebruikt als fokteef en gedumpt toen ze niet meer bruikbaar was.

Om Suusje te verlossen van die mamatumoren zijn al haar tepels verwijderd, een zware ingreep die helaas noodzakelijk was. Het duurde dit keer iets langer voordat Suusje erboven op was maar gelukkig is ze weer helemaal hersteld.

Vaak wordt ons gevraagd; moet je dit nu allemaal doen met zo’n oude hond, kost dit niet veel geld? Kun je dat niet beter besteden aan jongere honden? Deze keuze blijft voor ons altijd lastig.

Suusje is nog fit en heel erg blij, ze was zo opgelucht toen haar ogen eruit waren en geniet van het leven.  Ze had al zo’n zware operatie gehad en we konden haar daarom niet in de steek laten.

 

Hartedief Suusje heeft op afstand baasjes Diana Dijkstra-Aldus en Whitney Bahadir.

  • 20 december, 2017
Sluit Menu